..
Zaterdag 4 mei 2013    i buttonOlga Mustafeava
Thema: 
Piano Duo Olga Mustafeava en Bernhard Touwen
   

Olenjka Mustafaeva werd geboren op 12 Juni 1979 in St. Petersburg (Rusland). Gestimuleerd door haar moeder begon zij op vierjarige leeftijd met pianospelen. Vanaf haar vijfde levensjaar volgde ze de lessen in de muziekschool in haar geboorteplaats en begonnen haar eerste openbare optredens. Olga was als elfjarige winnaar van de “eerste Tchaikovsky Leningrad Competitie voor jonge pianisten”. Hierna volgden vele concertuitnodigingen in het buitenland : Finland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

 

In resp. 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers en treedt hij ook solistisch op.

 

Samen met de Russische pianiste Olenjka Mustafaeva vormt hij een een pianoduo. Het klassiek-romantisch repertoire staat centraal tijdens hun concerten.

 

“Blikvanger van de dag was zonder meer pianiste Olga Mustafava. Naast de inzet van haar Oost-Europese charme, overtuigde zij door een ragfijn toucher, fabuleuze techniek en geraffineerde programmakeuze” (Den Bosch pianoconcours "koffie bij de piano")