..
Zaterdag 11 mei 2013    i buttonKurios klarinetkwartet
Thema: 
 
 
Judith van der Plas  1e klarinet
Boukje Musch  2e klarinet/es-klarinet
Mark Snitselaar
 3e klarinet/basklarinet
Peter Koetsveld  3e klarinet/basklarinet

 

Op 1 februari 2002 kwam het kwartet voor het eerst in Zeist bij elkaar op initiatief van Peter Koetsveld. Met de oprichting van het Kurios Klarinetkwartet ging een droom van hem in vervulling. Vele concerten volgden waaronder vele nationale en twee internationale tournees. In 2006 werd de eerste cd opgenomen met o.a. een speciaal voor het kwartet gecomponeerd werk van Frank den Herder.De tweede cd, die de titel ‘Heerlijk’ kreeg, kwam uit in 2011.

Het kwartet heeft in de loop der jaren lessen gevolgd bij Herman Braune, Sjef Douwes, Jan Jansen (1e klarinettist van het Nederlands Klarinetkwartet) en Lars Wouters van den Oudenweijer.

 

Op het programma staat o.a. de hoogromantische Serenade, opus 55 van Robert Stark. Dit werk dat origineel geschreven is voor twee klarinetten en twee fagotten, maar waar de componist wel bij opmerkte dat de fagot partijen vervangen kunnen worden door basklarinet en bassethoorn, wordt door het kwartet met twee basklarinetten uitgevoerd. Verder wordt het klarinetkwartet van de Nederlandse componist Willem Stoppelenburg, dat de titel Fin de Siècle kreeg uitgevoerd. Naast deze werken o.a. het Divertimento van Alfred Uhl, Klezmer Triptych van Mike Curtis en een prachtig arrangement van de Danse van Claude Debussy.