..
Woensdag 12 juni 2013    i button
DenBoschHervKerk
 
Extra avond-concert in de
Grote Kerk 's-Hertogenbosch
Kerkplein 20
's-Hertogenboch
Aanvang : 20.00 uur
 

“Concert voor fijnproevers”

 

Het wordt inmiddels een traditie om naast de 75 lunchconcerten per jaar in Podium Azijnfabriek ook regelmatig concerten op andere “inspirerende locaties” te organiseren.  In voorgaande edities waren het Stadhuis aan de Markt en het Jheronimus Bosch Art Center het decor.  Dit jaar, op 12 juni a.s.,  is het de Grote Kerk op het Kerkplein in het centrum waar om 20.00 uur een zeer speciaal concert wordt gegeven.  Zoals de titel aan geeft, een concert voor fijnproevers.

 

Voor de pauze een uitvoering van het programma “Ospedale della Pieta”, barok door het Euterpe Baroque Consort o.l.v. Bart Rodyns.  Dit programma is een ode aan de “Ospidale” in Venetie, weeshuizen waarvan de functie indertijd langzaam veranderde van opvanghuis naar muziekschool. Een kweekvijver van muzikaal talent dat in de barokperiode een belangrijke bijdrage leverde aan het muzikale establishment. Het Euterpe Baroque Consort speelt werken van Vivaldi en Venetiaanse tijdgenoten zoals Scarlatti en Caldara. De uitvoering geschiedt op de barokinstrumenten en de cantates worden gezongen door de sopraan Sarah van Mol. 

 

Na de pauze staat “L’Orgue expressief ou Harmonium” op het programma, pure expressieve romantische muziek voor strijkers (2 violen en cello) en ….. het harmonium.  Werken van C. Franck, Dvorak, Vitali, Charlier en Kreisler.  In deze originele bezetting mocht dit ensemble al vele uitvoeringen in binnen- en buitenland geven die geloofd en geprezen werden door de culturele media.

 

Het ensemblegezelschap bestaat uit :  Bart Rodyns (artistiek leider, klavecimbel en harmonium), Tijmen Wehlburg ((barok)viool), Martine Beenaert ((barok)viool), Sarah van Mol (sopraan) en Tine van Parys ((barok)cello).

  

Bart Rodyns en Tijmen Wehlburg zijn voor de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch geen onbekenden: ook op het onlangs gehouden Festival Kamerklanken oogden zij veel succes op een van de locaties in de bezetting harmonium en viool, een zeker niet allerdaagse bezetting.  Dat succesvolle optreden vormde de aanleiding om hen in deze uitgebreide ensemblebezetting te vragen dit concert te verzorgen.

 

Dir concert valt de buiten regulaire lunchconcertcyclus. Gezien de te verwachten grote belangstelling wordt geadviseerd om tijdig kaarten te kopen. Deze zijn voor €. 10,= vanaf 1 mei verkrijgbaar via de voorverkoopadressen, bij kassa van podium Azijnfabriek tijdens de lunchconcerten en via deze website. Vrienden van de Stichting krijgen korting en betalen slechts €. 8,= .  

Klik HIER voor nadere informatie en kaartverkoop!