..
Donderdag, 28 november 2013   i button   logo youtubeBorsboomVigh



Duo Borsboom & Vigh

 Peter Vigh  saxofoon
Tobias Borsboom   piano


Hommage aan Erik Satie.

Enigszins jammer vinden Tobias en Peter het wel, dat ze niet in het Parijs van begin 20e eeuw geleefd hebben. De tijdgeest van die stad spreekt hen erg aan en met name de eigenzinnige entourage van Erik Satie; excentriekeling bij uitstek. Hij inspireert en laat zich inspireren door tijdgenoten: hij is bevriend met Claude Debussy en Francis Poulenc behoort tot de “groupe des six” die Satie graag als hun “maitre” had gezien. Eigen bewerkingen van Satie’s muziek voor de bezetting van piano en saxofoon vormen de rode draad. Omringd door muziek van zijn vrienden, voorbeelden en leerlingen verdwijnt u even in de eigenzinnige muzikale wereld van Satie.

Duo Borsboom en Vigh : twee jonge musici die in dit duo hun muzikale gedrevenheid met elkaar delen.
Tobias en Peter leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels hebben ze daar hun masterdiploma behaald. Beiden studeren ze bij zeer gerenommeerde docenten: Arno Bornkamp (saxofoon) en Jan Wijn (piano). Als duo kregen ze coaching van o.a. Frans van Ruth en Bart van de Roer.
 In 2012 stond duo Borsboom en Vigh in de finale van zowel het Storioni festival concours als het Grachtenfestival concours.
Peter en Tobias spelen een breed repertoire.