..
otte e mezzo 2Zaterdag, 10 oktober 2015   i button

In de serie : Blazers-ensembles

 

Otto-e-Mezzo

 

Jan Lammers fluit
Rachèl Kemps fluit
Rutger Stoel hobo
Renske van Enchot hobo
Ties Kemper klarinet
Floris van Alebeek klarinet
Jasper Arts hoorn
Remon Aarts hoorn
Jo Laeven fagot
Pieter Teekens fagot

 

Blazersensemble otto-e-mezzo bestaat uit professionele musici, studenten van het Fontys conservatorium Tilburg en gevorderde amateurs uit de regio. Het ensemble is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot.

In de basis is otto-e-mezzo een blaasoctet bestaande uit twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting.

Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen en deed dat reeds in concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals de 'Nacht van de Kunsten' in Tilburg, ‘Noten op de Noen’ in Helvoirt, Kasteel Doornenburg en de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek.

Het ensemble legt zich toe op de periode van het einde van de 18e eeuw tot en met de 20e eeuw. Het repertoire omvat werken van Franz Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Richard Strauss, Gustav Mahler, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Claude Debussy, Maurice Ravel, Florent Schmitt , Svend S. Schultz , Gordon Jacob, Pablo Escande,en Willem van Otterloo.