..
Donderdag, 1 oktober 2015   i button   logo youtubePavadita en Maria de Fatima 2

In de serie : Wereldmuziek

 

Pavadita Tango Strijkkwartet

m.m.v.

Maria de Fátima, fadozangeres

 

Sophie de Rijk viool
Claudia Valenzuela viool
Alex Welch altviool
Eva van de Poll cello
Maria de Fátima fado-zangeres



Wie van Portugal naar Argentinië wil, moet de Zee oversteken. 
Een oceaan vol verlangens, die dromers de vrijheid voorspiegelt en die voor passanten en passagiers zowel tragedie en komedie in petto heeft. Een zee wiens lokroep dan weer als een Fado klinkt, en dan weer als een Tango.

In de muzikale theatershow Maris Stella neemt fado-diva Maria de Fatima het Pavadita Tango Strijkkwartet mee naar haar geboortestad Lissabon en neemt het strijkkwartet de fado-zangeres mee op sleeptouw naar tango-hoofdstad Buenos Aires. Liederen over de zee, over zeelui en over de stuurlui en achtergebleven geliefden aan wal. Tijdloze klassiekers, maar Pavadita staat er ook om bekend om verrassend nieuw werk ten gehore te brengen. 

Maria de Fátima tourt sinds jaren langs de Nederlandse theaters. Ook internationaal laat ze zich niet onbetuigd met vele succesvolle optredens in oa. Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en natuurlijk thuisland Portugal. Ze werkte in haar carrière samen met oa. Amália Rodrigues, Jorge Fernando, Camané en tourde met Thé Lau.

Maria's meest recente album is 'O vento mudou' (De wind is gedraaid); een zeer persoonlijk album met veel eigen teksten en de favoriete liederen uit haar jeugd. De pers over Maria de Fátima: 'Wat een stem. Wat een overrompelende overtuigingskracht. Dit is het echte werk...!' (Het Parool); '....en altijd is er die prachtige stem van Maria de Fátima'. (Haagse Courant).