..
TrioRodinDonderdag, 5 november 2015   i button  

In de serie : Piano trio's

 

Trio Rodin

 

Carles Puig viool
Esther Garcia cello
Jorge Mengotti piano


Trio Rodin ontstond in 2011 in Utrecht met als doel een professionele loopbaan in de kamermuziek met pianotrio repertoire. Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. In 2013 speelde het trio tijdens de Gaudeamus muziekweek, een festival voor contemporaine muziek.

Trio Rodin heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland. In 2013 nam het trio deel aan de Stichting Muziek in Huis, met meer dan 30 concerten in verzorgings- en ziekenhuizen in Nederland. Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld, waaronder de Kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam, Vredenburg Leeuwenbergh in Utrecht, Muziekgebouw in Eindhoven en De Toonzaal in Den Bosch.

Ook traden de musici op verschillende festivals op, zoals Het Grachtenfestival te Amsterdam, Festival Robert Schumann in Zaltbommel en Festival Mas i Mas in Barcelona. Het trio won prijzen op diverse internationale concoursen zoals XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra in Terrassa (1e prijs), III Internationale Concours Villalgordo del Júcar in Albacete (2e prijs), Josep Mirabent i Magrans Concours in Sitges (2e prijs).

Bovendien is het trio winaar van de Storioni Festival Prijs 2013 in 's Hertogenbosch en naar aanleiding daarvan hebben de musici gespeeld in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam, uitgezonden door Radio4. Tevens waren zij finalisten op andere concoursen, waaronder het X Internationale Concours Ecoparque de Trasmiera in Arnuero, Santander en XXIII Paper de Música de Capellades in Barcelona.

Vandaag staat het programma in het teken van de letter "B" ;  Beethoven, Brahms, Bunch en Bridge.