..
Amarins WiersdsmaZaterdag, 9 januari 2016   i button   logo youtube

In de serie : Strijkensembles

 

Barbican String Quartet

Amarins Wierdsma viool
Ionel Manciu viool
Christoph Slenczka altviool
Yoanna Prodanova cello



Het Barbican String Quartet werd opgericht aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen waar alle leden studeren. Het uit vier nationaliteiten bestaande kwartet wordt aangevoerd door de Nederlandse violiste Amarins Wierdsma. De musici wonnen prijzen bij verschillende concoursen zoals het Oskar Back viool concours, het Eugen Coca internationaal concours, het Remember Enescu concours en het Mozarteum concours. Amarins, Ionel, Christoph en Yoanna treden ook vaak individueel op met orkesten in Nederland, Canada, Bulgarije, Duitsland en Oostenrijk.

Zij waren te horen in het Concertgebouw Amsterdam, Wigmore hall te Londen en Casa da Musica Porto. Het kwartet neemt deel aan festivals en masterclasses zoals IMS Prussia Cove, Salzburger Kamermuziek festival, Kronberg Academy en de International Holland Music Sessions, waar ze samen werken met musici zoals Anner Bijlsma, Ferenc Rados, Andras Keller, Raphael Wallfisch, Janos Starker, Nicolas Altstaed en Wolfgang Redik.

Het kwartet volgt een intensief kamermuziek programma aan de Guildhall School of Music, waar ze lessen krijgen van leden van het Endellion kwartet, het Chilingirian Kwatret en het Belcea kwartet. Het kwartet zal deze maand een Tour door Nederland maken. De BBC heeft het kwartet al ontdekt en een aantal keer live opgenomen. Het moment om een van de grote kwartetten van de nabije toekomst in de intieme setting van de Azijnfabriek mee te maken.