..
TrioDamaseDonderdag 31 maart 2016   i button   
In de serie: Klassiek

 

Trio Damase

Jeannette Landré fluit
Ingrid Nissen hobo
Marieken Zandvliet piano


Jeannette Landré studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel en Emile Biessen. Na een aantal jaren als solo piccolo-speler bij het Residentie Orkest was ze jarenlang solofluitiste van het Radio Symfonie Orkest, de latere Radio Kamer Filharmonie . Ze soleerde in werken van Bach maar ook van vele hedendaagse componisten zoals Frank Martin, Edgar Varèse, Heinz Holliger en Sofia Goebaidoelina. Zij is vaste fluitiste van het Nederlands Blazers Ensemble en AskoISchönberg en is ook verbonden aan de nieuwe muzikanteninitiatieven Ludwig en aan Splendor Amsterdam. Jeannette Landré was jarenlang de fluitiste van het Reicha-Kwintet en speelt nu in allerlei kamermuziek formaties zoals La Rondine. Een grote passie is het maken van nieuw muziektheater voor kinderen. Samen met collega musici maakte ze de voorstellingen "Pasta met Rode Saus" en "Herrie in de Tent". Voor de Stichting Ranjaconcerten maakt ze muziek met en voor kinderen met een beperking.

Ingrid Nissen studeerde hobo in London (haar geboortestad), Frankfurt en Berlijn. Na haar studie was zij twee jaar lang verbonden aan het Radio Symphonie Orkest van Johannesburg. Zij woont en werkt al vele jaren in Nederland en was solo hoboiste van het voormalige Radio Symfonie Orkest. Als soliste heeft ze opgetreden in binnen- en buitenland met o.a. hoboconcerten van Mozart, Martinu, Vaughan Williams en Bach. Als lid van diverse ensembles heeft Ingrid veel kamermuziek opgenomen in Nederland, Duitsland en Engeland. Zij speelt regelmatig bij Sinfonia Rotterdam (o.a. tijdens tournees door Brazilië, Siberië en Colombia) en bij andere Nederlands orkesten en heeft als vaste kleinere ensembles La Rondine, Via Collis en Trio Lataster.

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes(F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Zij is lid van La Rondine (Sextet met blazers), Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij naast de bekende zalen in Nederland, in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië. Als docent en co repetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.