..
Brackman TrioZaterdag, 3 september 2016   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's

 

Vandaag start van het nieuwe seizoen 2016-2017
Dit openingsconcert wordt uitgevoerd door :

 

Brackman Trio

Tim Brackman viool
Kalle de Bie cello
Anne Brackman piano



Het Brackman Trio is opgericht in 2009.  Zij begonnen als pianotrio voor het eerst samen te spelen tijdens de ensembleweekends en concerten georganiseerd door de Academie Muzikaal Talent, waar zij alle drie hun muzikale vooropleiding volgden. Al snel was het trio succesvol tijdens concoursen: in 2010 won het een tweede prijs en de Ensemble Aanmoedigingsprijs bij het Prinses Christina Concours en in 2011 won het zowel de juryprijs als de publieksprijs bij het Entrée Kamermuziek Concours in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Deze prijzen vormden het startsein voor een bloeiende concertpraktijk.

Inmiddels treedt het Brackman Trio veelvuldig op in binnen- en buitenland en is het regelmatig live te horen via de radio. Zij traden op tijdens o.m. het Stift Festival, het Orlando Festival en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Het repertoire van het Brackman Trio omvat werken van de vroegste pianotrioliteratuur tot en met eigentijdse composities. Ze volgden daarvoor lessen bij o.m. Liza Ferschtman en Peter Brunt. In 2014 volgde het trio op uitnodiging lessen in Wenen bij Avedis Kouyoumdjian, oprichter van het Joseph Haydn Institut für Kammermusik und Spezialensembles. Bij hem verdiepten zij zich in de uitvoeringspraktijk van het laat-klassieke en vroeg-romantische repertoire.

In 2014 speelde het Brackman Trio tijdens de finale van het Alba Rosa Viva! compositieconcours twee nieuwe composities voor pianotrio. Beide composities vielen in de prijzen. De belangstelling van het trio voor eigentijdse muziek leidde tot een veelvuldige samenwerking met Willem Jeths, Componist des Vaderlands. Dat resulteerde in o.m. een concert tijdens het Albamusicfestival 2015 in Alba, Italië, waar zij verschillende werken van hem uitvoerden. In 2016 organiseert het trio voor het derde achtereenvolgende jaar het Brackman Trio Festival, een driedaags kamermuziekfestival met vijf verschillende concerten in huiskamersetting. Het Brackman Trio heeft twee cd’s uitgebracht, met pianotrio’s van Glinka, Dvorák en Rachmaninoff (2010) en van Beethoven, Bernstein en Smetana (2012). Naast hun optredens met het Brackman Trio zijn Anne, Tim en Jonathan ook regelmatig te horen als solist en als kamermusicus in diverse ensembles.
Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube