..
Beth en Flo SliderZaterdag, 3 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Pianorecital / Bijzondere duo's

Beth & Flo


 

Esbeth Remijn piano 
Claudette Verhulst  piano



Beth & Flo
, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken. Zij namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. ..... “Vandaar dat we een combinatie wilden maken van klassiek piano en een stukje theater. Dit, om contact met het publiek te maken en zo klassieke muziek toegankelijker te maken”. ......  

Met hun eerste muziektheatervoorstelling ‘Where did you get that hat’, geregisseerd door Elisabeth Boor, boekten ze succes op o.a. het Café Theater Festival 2013 in Utrecht, ‘Salone dell’Opera’ in Amerongen, festival ‘Klassiek op het Amstelveld’ in Amsterdam en tijdens de Uitmarkt in Den Haag. In oktober 2013 speelden Elsbet en Claudette een sprookjesconcert voor kinderen waarbij de piano centraal stond in het Lucent Danstheater in Den Haag tijdens festival ‘De Betovering’. In 2014 is het duo uitgekozen om wederom deel te nemen aan het Café Theater Festival. Een vrolijke voorstelling over de liefde,  met als titel ‘Oui, oui, zo ies èt levèn’ is hieruit ontstaan. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. 

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube