..
Brook en StephanZaterdag, 17 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Stephan Heber | cello
&
Brook Cuden | piano 



Stephan Heber
werd in 1977 geboren in Kiel, Duitsland. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste cellolessen. In 1990 en 1995 was hij finalist en laureat op het concours “Jugend musiziert”. Van 1998 tot 2002 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij achtereenvolgens Dimitri Ferschtman en Monique Bartels. In 2002 behaalde hij zijn Bachelor-diploma en vervolgde zijn studie bij Gregor Horsch. In juni 2005 behaalde hij zijn Master-diploma. Daarna volgde hij lessen bij Ulrike Schäfer en Guido Schiefen in Keulen.


Stephan Heber is sinds 2006 als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede en sinds 2009 vast lid bij het Cello Octet Amsterdam, het voormalige Cello Octet Conjuncto Ibérico.

De Amerikaanse pianiste Brook Cuden treedt op als soliste en kamermusicus in Europa en de VS. Na haar studie aan Northwestern University (Illinois) in 1994 won ze de 1995 Farwell Award in Chicago en in 1997 de MTNA State Collegiate Piano Competition. Na haar Master’s Degree in 1999, werkte zij met een beurs voor het Aspen Music Festival, met Joseph Kalichstein, Rita Sloan en Armen Guzelimian. Sindsdien werkt ze samen met bariton Johan Lippens. Brook Cuden werkte met gerenom-meerde musici zoals cellisten Colin Carr, Yehuda Hanani en Maarten Mostert, fluitist Michel Debost en saxofonist Matthew Sintchak.

Zij speelt met het Soil Ensemble, een hedendaagse muziekensemble, waarmee ze theaterproducties heeft gespeeld. Brook Cuden soleerde tijdens de Muziekweek De Suite in De IJsbreker, De Spiegelzaal van het Concertgebouw, de Robert Myer’s Arts Series in de VS en het Edessa Spring Festival (Griekenland). Naast uitvoerend musicus was Brook Cuden docent en stafbegeleider aan de Universiteit van Iowa City (1997-2000), aan het Luther College in Iowa (1997-2000) en co-repetitor aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij geeft nu privé les in Amsterdam. In 2000/2001 kon Brook Cuden met een PEO Scholarship en Stanley Fellowship in Amsterdam bij Jan Wijn studeren.