..
celia garcia garcia 2Donderdag, 2 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianorecital 


Celia Garcia Garcia | piano


Pianiste Celia García-García werd geboren in Spanje. Zij is sinds 2004 woonachtig in Nederland, waar ze haar bachelor- en masterdiploma's heeft gehaald (met een 9 voor haar eindexamen) bij Codarts Conservatorium.

Ze is winnares van nationale concoursen in Spanje (Xàtiva en Arlanza Concours) en finaliste van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en Albacete Nationaal Concours. Ze wordt geprezen door haar virtuositeit, orkestrale inzichten en eerlijk interpretatie.

Met haar verschillende kamermuziekensembles (Duo IJlstra-García, Codigo Trio, Rotterdam Lied Duo, Maas Ensemble...) heeft ze in o.a. Nederland, Canada, Spanje en China opgetreden.

Zij heeft ruime ervaring opgedaan met het optreden met orkesten, zoals met het Koninklijke Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en hetNoord Nederlands Orkest.

Celia García-García heeft in 2016 een album op celesta (een toetseninstrument met een klavier en een binnenwerk met metalen staven en houten resonatoren, die door middel van met vilt beklede hamertjes aangeslagen) opgenomen. Zij deed dit op initiatief van  Schiedmayer Celesta ( de enige celestafabrikant ter wereld).

Zij is medeoprichter van Rabbits at top speed: samen met sopraan Florien Hilgenkamp combineren ze komedie en klassieke muziek, waarbij ze geregisseerd worden door Marc Krone. Zij is ook lid van het Classical Rave collectief en het Alchemy Ensemble (Den Haag).

Dit zijn een aantal van haar projecten voor 2017: duoconcerten met o.a. saxofoniste Femke IJlstra, contrabassist Dominic Seldis, celliste Honorine Schaeffer; tournee in China met Codigo Trio en optredens met Ensemble Micha Mix (www.michahamel.nl).

Nadere informatie over het programma wordt binnenkort gepubliceerd.