..
ZCZaterdag, 4 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Het Zwols Collectief

Heidie Van Loo  hoorn 
Hanka Clout  klarinet 
Anja Brons fagot 
Thirza Van Driel                               viool 
Bas Egberts  altviool 
Corien Kok cello
Tim Nobel contrabas


Het Zwols Collectief bestaat uit zeven professionele musici uit Zwolle. In een unieke combinatie van drie blazers en vier strijkers speelt het collectief in wisselende formaties muziek van Beethoven tot Piazzolla.

Bij een concert door Het Zwols Collectief is de veelzijdigheid van kamermuziek te horen, in soms bijna orkestrale, dan weer intieme klanken. Alle musici zijn werkzaam als docerend en/of uitvoerend musicus in kamermuziekensembles en symfonieorkesten, zoals Musica Michaelis, het Amsterdam Wind Quintet, Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en het Noord Nederlands Orkest.

Naast concerten in Balkbrug, Hardenberg en Groessen, speelde Het Zwols Collectief ook op Cultuurschip Thor in Zwolle, waar de speciaal voor het Zwols Collectief geschreven composities van de Zwolse componist Rik Elings voor het eerst uitgevoerd werden. In samenwerking met studenten van Landstede speelde het ensemble 2 studentenconcerten. Op uitnodiging van het Hanze Orkest waren de leden van Het Zwols Collectief solist in Mozart's Sinfonia Concertante voor 3 strijkers en voor 4 blazers. De Zwolse componist Emiel Stöpler schreef 3 composities voor het ensemble.