..
RonRoderigoDonderdag, 23 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Ron Ephrat | altviool
&

Roderigo Robles de Medina | piano


De Israëli Ron Ephrat studeerde bij Ilona Feher en Odeon Partos aan de Rubin Music Academy in Tel Aviv en daarna bij Peter Schidloff (Amadeus Quartet) en Michael Tree (Guarneri Quartet). Hij speelde bij het Israel Chamber Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest , sinds 1983 is hij solo-altist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast doceert hij altviool aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Ron Ephrat was een van de oprichters van het New European Strings Orchestra, waarmee hij over de wereld toerde. Als solist voerde Ephrat samen met Dmitri Sitkovetsky en David Geringas de Amerikaanse première van Schnittkes Tripleconcert uit. Hij speelt in het Amati string trio, dat in diverse landen optreedt en opnames maakte van onder andere Bachs Goldberg variaties voor strijktrio gearrangeerd door Sitkovetsky.

Roderigo Robles de Medina behoort tot de toonaangevende jonge pianistengeneratie. Hij geeft concerten als solist en speelt daarnaast veel kamermuziek. Hij is de pianist van het Redon Piano Quartet.

Naast zijn drukke praktijk als solist en kamermuziekspeler is Roderigo Robles de Medina als pianist verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij werkt in de klassen van Jan Stulen, Gordan Nikolic, Roberta Alexander, Benzion Shamir, Igor Gruppman, en Ron Ephrat.

Beide musici speelden regelmatig op ons podium, zij het in wisselende ensemble samenstellingen. Vandaag spelen zij samen in de Azijnfabriek.