..

OEMZaterdag 14 april 2018   Programmabutton 

In de serie : Blazersensemble

 
Otto-e-Mezzo
o.lv. Willem van Zee
m.m.v. Tamar Niamut | sopraan   

Rutger Stoel hobo
Renske Van Enschot hobo
Ties Kemper klarinet
Conny Van Nobelen klarinet
Remon Aarts hoorn
Maaike Dijkstra hoorn
Hans Ausems fagot
Pieter Teekens fagot


Blazersensemble otto-e-mezzo bestaat uit professionele musici en gevorderde amateurs. Het ensemble is in 2007 opgericht en staat onder leiding van Robert van Enschot (die overigens wegens ziekte vandaag wordt vervangen door Willem van Zee). In de basis is otto-e-mezzo een blaasoctet bestaande uit twee hobo's, twee klarinetten, twee hoorns en twee fagotten. Het ensemble wordt waar nodig uitgebreid naar de door het werk vereiste bezetting.

Doelstelling van het ensemble is om uitdagende kamermuziek voor blazers te spelen en deed dat reeds in concerten bij toonaangevende kamermuziekseries, zoals De Azijnfabriek in Den Bosch, 'Nacht van de Kunsten' in Tilburg, ‘Noten op de Noen’ in Helvoirt, Kasteel Doornenburg en de Hilvaria Studio's in Hilvarenbeek.

Het ensemble legt zich toe op de periode van het einde van de 18e eeuw tot en met de 20e eeuw. Het repertoire omvat werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonín Dvořák, Richard Strauss, Gustav Mahler, Franz Joseph Haydn, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Claude Debussy, Maurice Ravel, Florent Schmitt, Svend S. Schultz, Jean Françaix, Johann Kvandal, Gordon Jacob, Pablo Escande, Jurriaan Andriessen en Willem van Otterloo.