..

Maria ProkofievaZaterdag 21 april 2018   Programmabutton   

In de serie : Piano-recitals

 

Maria Prokofieva | piano


Maria Prokofieva werd geboren in Minsk, Wit-Rusland. Haar muzikale opleiding begon ze toen zij 5 was en al een jaar later deed ze haar eerste podiumervaring op in de grote zaal van de Wit-Russische Staats Philharmonie. Op haar zesde ging Maria naar de gespecialiseerde muziekschool van het WitRussisch Staats Conservatorium in Minsk. In 1999 behaalde zij haar diploma pianospel en begeleiding met onderscheiding. In 2004 sloot ze haar opleiding van het Conservatorium in Minsk bij Valery Shatsky af als Bachelor of Arts. In 2006 werd ze toegelaten voor een postgraduaat-opleiding op ‘Muziekkapel Koningin Elisabeth’ in België. Daar studeerde ze bij Abdel Rahman El Bacha.

Een jaar later verhuisde Maria naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2010 sloot ze haar opleiding bij Naum Grubert af als Master of Music. Maria volgde gedurende vele jaren masterclasses bij pianisten als Koroliov en Brons (2010), Tropp (2008), Margarius, Ousset en Queffelec (2007), Andersen en de Moura Castro (2005), Vodenitcharov en Blumenthal (2004).

Maria heeft verschillende prijzen en diploma’s gewonnen tijdens internationale wedstrijden. Zij heeft veel concerten gegeven in het Wit-Russisch Staats Philharmonie, WitRussisch Componisten Unie, Wit-Russisch Academie voor Muziek, in verschillende steden van de Republiek Wit-Rusland, in België en Frankrijk. Ze speelde ook als lid van kamermuziekensembles in Italië en Duitsland. Als soliste trad ze op de Wit-Russische en Belgische radio en televisie. Maria geeft recitals en kamermuziekconcerten in Nederland, België en Frankrijk.