Sponsoren.

Herlinde Verjans Michael MannesDonderdag 29 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Herlinde Verjans | viool
&
Michaël Mannes | piano
Zuiderburen met een Belgisch-Frans sonateprogramma.
Werken van Claude Debussy, Albert Huybrechts en César Franck.

 

 


aafje van GemertZaterdag 24 november 2018   Programmabutton   

In de serie : PianorecitalsAafje van Gemert | piano


Na het gymnasium begon Aafje met de studie Nederlandse taal- en Letterkunde aan de universiteit van Utrecht en Piano aan het Utrechts conservatorium. Ze studeerde daarvoor af met onderscheiding.
Bij Konrad Richter volgde ze masterclasses in solo-repertoire.
Op het programma o.a. Schuberts wonderschone Sonate D959 en werk van Mompou

 

 

 

FantasticusDonderdag 22 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Fantasticus Ensemble

 

Rie Kimura barok viool 
Robert Smith  viola da gamba 
Pieter-Jan Belder klavecimbel 

De Oude Muziek-wereld kan niet om ensemble Fantasticus heen. Vurig spel en spraakmakende programma's zijn hun specialiteiten. In de Azijnfabriek spelen ze een heerlijke mix van stukken van Buxtehude, Tartini en Marais, waaronder de beroemdste vioolsonate uit de barok: Tartini’s 'Duivelstrillersonate'. De internationale pers is enthousiast, zoals BBC Music Magazine: "Fantasticus by name; fantastic by nature!"
RietveldensembleZaterdag 17 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Rietveld Ensemble

 

Elisabeth Perry  viool 
Richard Wolfe  altviool 
Matthias Naegele  cello 
James Oesi  contrabas 
Nancy Braithwaite  klarinet 
Louis Van Nunen  fagot 
Hans Dullaert  hoorn 


Het Rietveld Ensemble is een Utrechts kamermuziekensemble dat bestaat uit musici met een internationale achtergrond. De leden zijn docenten aan de belangrijkste Nederlandse conservatoria en/of concertmeesters in toonaangevende Nederlandse orkesten.
Op het programma o.a. Franz Schubert / R. Claerhoudt Fantasie in F klein D. 940 en Antonin Dvořák Strijkkwintet Nr. 2 Op. 77.DuoDeThuiskomstDonderdag 15 november 2018   Programmabutton   

In de serie :  Bijzondere duo's


Duo de ThuiskomstQuirine van Hoek viool 
Ellen Zijm  accordeon 

De combinatie van viool en accordeon blijkt verrassend veel mogelijkheden te bieden. De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek of tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Met De Thuiskomst in de vroege barok brengt muziek van John Dowland en Heinrich Franz van Biber u in 17e-eeuwse sferen. Daarnaast blijven ze op zoek naar bijzonder repertoire waar ze in deze combinatie van instrumenten een nieuw licht op kunnen laten schijnen.

‘De Thuiskomst’ gaf concerten op tal van grote podia , zoals het Grachtenfestival, het Concertgebouw in Amsterdam en Vredenburg in Utrecht. Verder traden zij op in Fringe-programma’s van verscheidene oude muziek festivals, waaronder het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Musica Antiqua in Brugge (België).
Hun eerste CD ‘De Thuiskomst in de vroege Barok’ ontving lovende reacties en hun tweede CD ‘TAPAS De Thuiskomst in Spanje’ is recent verschenen.


ArtemTrioZaterdag 10 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Piano-trio


Artem Trio

 

 Maria Lopez Belarte piano 
 Natalia Szmyd viool 
 Violeta Gonzalez Tomas cello 


Het in Nederland gebaseerde Artem Trio werd in 2015 gevormd als ensembleonderdeel van het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Al sinds de eerste publieke optredens onderscheidt het trio zich met hun gepassioneerde, energieke en expressieve speelstijl.

Op het programma pianotrio van Beethoven, genaamd ‘Ghost’ en het ‘Dunky’ trio van Dvořák.Bas VerheijdenDonderdag 8 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Pianorecitals


Bas Verheijden | piano

 

IMPROMPTU!

Schubert complete Impromptu’s D 899 en D 935

Impromptu’s van Dvořák, Sibelius, Liszt, Chopin, Tchaikovsky en Vorissek.


Tango la Barquera DefZaterdag 3 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Wereldmuziek


Tango La Barquera
 

Wim van Berkel accordeon
Simone van Belkom accordeon
Jos van den Dungen viool 
Marianne Wortel viool
Jef van Kalmthout klarinet
Beer Westerhuis contrabas 
Han de Schipper piano 
Michelle Reiche zang 


Het orkest TANGO LA BARQUERA laat de melancholie, de hunkering en de passie van de Argentijnse tango herleven.

Dit orkest speelt zowel op tango salons als op kleine podia. De vrijwel traditionele instrumentale en vocale bezetting brengt een keur aan tango’s , milonga’s en walsen ten gehore gearrangeerd door de Spaanse componist/pianist Domingo Belled. Han de Schipper danste al tango toen ze in 2001 bedacht dat ze als ervaren pianiste ook tango wilde gaan spelen. Ze richtte een orkest op met een aantal geschoolde musici .

Sommigen met jarenlange ervaring in symfonieorkesten . Het orkest werd naar Han genoemd : La Barquera betekent de schippersvrouw. Om met een orkest te kunnen spelen zijn er arrangementen nodig : bladmuziek met partijen voor elk beginnend orkest, want er zijn weinig arrangementen in omloop of te koop.

Tot La Barquera de Spaanse pianist Domingo Belled ontmoette die voor een groot gedeelte van het jaar in Spanje woont. Hij schreef talloze arrangementen voor de groep en componeerde ook twee tango’s voor hen : Amor Apasionado en natuurlijk La Barquera. In maart 2012 stond Tango La Barquera in de finale van het Doble Ocho concours in Nijmegen. Het was de tweede keer dat ze aan de muzikanten-competitie deelnamen. Hun optreden opende de deuren naar verschillende milonga’s in Nederland.

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.


Duo NaiadesDonderdag 1 november 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Duo Naiades

 

Judith Mos klarinet
Wendy Rijken  harp Sinds 2005 vormen Judith Mos en Wendy Rijken samen het Duo Naiades. Tijdens een orkesttournee door Zwitserland leerden Wendy en Judith elkaar kennen. Zij vonden het beiden heerlijk om in een orkest te spelen, maar misten hierbij wel het intieme wat de kamermuziek kan bieden. Tijdens de eerste verkennende repetities bleken de klankkleuren van de instrumenten erg goed bij elkaar te passen. Al snel besloten zij een duo te vormen en hebben zij een breed repertoire gevonden voor deze bijzondere combinatie.

Duo Naiades combineert verschillende stijlen muziek, waaronder klassiek, klezmer en tango. Het duo zoekt steeds opnieuw naar stukken om het publiek mee te nemen in de magische wereld van de klassieke muziek.