..
Donderdag 04 oktober 2012    gotzschi button
Arthur Ornée viool
Mignon Gotzsch  piano

Jong Talent met o.a. sonates van Pijper en Grieg.

Mignon Gotzsch kreeg haar eerste pianolessen van haar moeder toen ze zeven jaar oud was. Ze heeft in januari 2010 haar Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2010 ontving Mignon een beurs van het Clara Haskil Fonds waardoor zij les kon op het gebied van de liedbegeleiding en andere vormen van kamermuziek. Zij won prijzen bij het Prinses Christina Concours, waar ze de 2e prijs en de Donemusprijs won; de Piano3daagse, waar ze de eerste prijs kreeg en het Inter-Provinciale Muziekconcours (2e prijs).

Naast liedbegeleiding legt Mignon zich ook op andere vormen van kamermuziek toe, o.a. met haar vaste duopartner violist Arthur Ornée.

Arthur Ornée studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij zijn bachelor- en zijn masterdiploma cum laude behaalde. Tijdens zijn studie maakte hij kamermuziek in diverse combinaties, was hij een aantal keer concertmeester van het conservatoriumorkest en speelde hij solo met verschillende ensembles. In 2008/2009 was Arthur aanvoerder 2e violen van het Rotterdams Kamerorkest; in 2009/2011 volgde hij de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij remplaceert o.a. bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2010 is hij vaste plaatsvervangend aanvoerder 2e violen van het Gelders Orkest.

Arthur en Mignon hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam.