..
buizer duo danielle en juliaZaterdag 20 oktober  2012    i button

 

Danielle Buizer cello
Julia Buizer  piano

 

Van de schijnbare eenvoud van Scarlatti tot een energieke en ritmische tango van de warmbloedige Astor Piazolla.

Celliste Daniëlle Buizer weet met haar natuurlijke podiumuitstraling en haar Nederlands-Kameroens temperament het publiek altijd te beroeren.

“Kijken naar muziek... Het kan. Het kan heel goed. Daniëlles vingers rennen over de snaren, als een spin over de draden van zijn web. Het publiek ziet geen musicus met instrument. Daniëlle is het instrument. In haar voorhoofd en wangen echoën de donkere klanken van de cello, haar hele lijf is cello!”(journalist Boudewijn Otten)

“Cello spelen is meedeinen op een golf van gevoelens, verhalen en ervaringen. Je beleeft heel veel”(Daniëlle).

“Daniëlle is een van de meest begaafde leerlingen, die ik heb mogen lesgeven. Ze heeft zo’n unieke muzikaliteit, die ik nog maar zelden ben tegengekomen” (Jiri Prshall, oud-docent cello)

Pianiste Julia Buizer – Madzhar (St. Petersburg) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Speciaal Muziek Lyceum van het Rimsky-Korsakov Conservatorium.

“Muziek maken voor mij is een sprookje vertellen, je probeert iedereen in jou fantasie wereld te betrekken, je wil ze iets bijzonders laten ervaren, zonder woorden…”(Julia)