..
Donderdag,  24 april 2014   i button   end of time ensemble

In de serie : Klassiek

Ensemble "End of Time" 

Marit Vliegenthart viool
Kymia Kermani klarinet
Alba Gentili-Tedeschi piano

                                

De ensemblenaam “End of Time’ als eerbetoon aan Messiaen's 'Quatuor pour la fin du temps', een monumentaal werk dat na de pauze wordt uitgevoerd.  Het ensemble bestaat uit musici uit de Nederland, Italie en China. Zij vonden elkaar in 2011 op het Aurora Chamber Music Festival in Zweden en kozen hun naam als eerbetoon aan Messiaen's 'Quatuor pour la fin du temps'. Het uitvoeren van dit complexe en gevoelige meesterwerk benadrukt de waarden van het ensemble; grote precisie in ensemblespel en een passie voor het verkennen van de kleine muzikale details.

De leden van het ensemble zijn niet alleen gepassioneerd over kamermuziek, ze werkten ook in gerenommeerde orkesten zoals Koninklijk Concertgebouw Orkest, Klassische Philharmonie Bonn en het Royal Philharmonic Orchestra London.

In 2012 maakte het ensemble een succesvolle tour door Engeland en heeft sindsdien opgetreden in vele belangrijke zalen in hun thuisbasis Berlijn. Ook waren ze te gast in de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Hun passie voor onbekend repertoire bracht het ensemble tot de finale van het 'Verfemte Musik' concours in Schwerin, waar ze stukken uitvoerden van verbannen componisten. Dit seizoen gaat het ensemble op tournee naar Italië, Noorwegen, China en het Verenigd Koninkrijk.