..
Trio RodinDonderdag, 15 september 2016   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's

Trio Rodin

 

Carles Puig viool
Esther García cello
Jorge Mengotti piano



Trio Rodin werd opgericht in 2011 in Utrecht met als doel zicht te richten op een professionele loopbaan in de kamermuziek met pianotrio repertoire. Het trio naam deel aan verschillende cursussen en masterclasses gehouden door gerenommeerde musici, zoals Kees Hulsmann, Rita Wagner, Timora Rosler, Alan Weiss, Dora Schwarzberg, Martyn v.d. Hoek, Klara Wurtz, Paolo Giacometti, Lis Perry, Mirabela Dina, Antoinette Lohmann, Sebastian Colombo, Utrecht string quartet, Jordi Mora, Trio Arbós en het Storioni Trio.

Tevens hebben zij een masteropleiding in de “Scuola superiore internazionale di musica da camera del Trio di Trieste” in Duino (Italië) bij het prestigieuze italiaanse Trio di Parma. Het trio richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. In deze richting hebben ze deel aan het "Gaudeamus muziekweek" genomen, festival opgedragen aan de contemporaine muziek.

Dankzij het Programma "Call for composers" had het Trio Rodin de kans om samen met een grote aantal jonge tallentvolle componisten te kunnen werken een zijn bloedjenieuwe werken in zijn repertoire toe te voegen. Trio Rodin heeft concerten gegeven in Spanje, Ierland, Italië en Nederland. . Ze hebben in de belangrijkste zalen van Nederland gespeeld, waaronder de Kleine zaal van het "Concertgebouw" te Amsterdam, "Tivoli Vredenburg" in Utrecht, "Muziekgebouw" in Eindhoven en "De Toonzaal" in Den Bosch. Ook traden zij op verschillende festivals op zoals "Het Grachtenfestival" te Amsterdam, "Festival Mas i Mas" in Barcelona, "Festival de Musica de Cámara Monteleón" (Spanje), "Kilkenny Music Festival" (Iërland) .

Trio Rodin won prijzen op diverse internationale concoursen zoals “XI Concurs de Música de Cambra Montserrat Alavedra” in Terrassa (1e prijs), uitgezonden door de radiozender Catalunya Musica, “III Internationale Concours Villalgordo del Júcar” in Albacete (2e prijs), “Josep Mirabent i Magrans Concours” in Sitges (2e prijs). Bovendien, zijn zij de winaars van de Storioni Festival Prijs 2013 in 's Hertogenbosch, en naar aanleiding daarvan hebben ze gespeeld in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam, uitgezonden door Radio4. Tevens waren zij finalisten op andere concoursen, waaronder het “X Internationale Concours Ecoparque de Trasmiera” in Arnuero, Santander en “XXIII Paper de Música de Capellades” in Barcelona. Ze zijn regelmatig te beluisteren op Internationale radiozenders zoals Radio 4 (Nederland), "Catalunya Música" en "RNE" (Spanje), "France Musique" (Frankrijk), WDR (Duitsland) en RAI (Italië).

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube