..

Duo Dolfein InoueZaterdag 4 november 2017   Programmabutton

In de serie : Bijzondere duo's

 

Olivia Doflein | viool

&

Kanako Inoue | piano


OLIVIA DOFLEIN (1989) studeerde bij Chris Duindam waarna ze naar Londen verhuisde om met lof aan de prestigieuze Royal College of Music in Londen in 2014 af te studeren. Het Goois Symfonieorkest bekroonde haar in januari met de Young Soloist Award 14/15. Daarnaast was ze uitgenodigd door Shlomo Mintz om als één van de 12 uitgekozene deel te nemen aan zijn masterclass Crans Montana Classics in augustus 2015. Haar professionele debuut was in Engeland met Prokofiev's tweede vioolconcert (februari/'15), haar debuut in Duitsland met het Brahms vioolconcert (mei/'15). Dit jaar was zij te horen met het vioolconcert van Sibelius met het Chester Philharmonic Orchestra (februari en april ’17), mer Saint-Saëns’ 3e vioolconcert in Stroud (juni ’17) en het Beethoven vioolconcert (oktober ’17).

KANAKO INOUE is geboren in Ibaraki, Japan. Geïnspireerd door haar oudere broer, die op de lokale muziekschool pianoles kreeg, begon zij op driejarige leeftijd piano te spelen. Vanaf dat moment verliep haar muzikale ontwikkeling snel. In Ibaraki kreeg ze les van docenten uit Tokyo. Op vijftienjarige leeftijd vertrok Kanako naar Tokyo om te studeren onder Fujiko Yamada. Na het behalen van haar bachelors en zeer geïnteresseerd in de Europese muziek beleving besloot Kanako deel te nemen aan de zomerschool Musik Zentral in Oostenrijk. Dit was een enorme openbaring en stelde haar in staat om kennis te maken met grote meesters op de piano. Martyn van den Hoek, geraakt door haar spel, kwam met een schriftelijke uitnodiging om te studeren op het Utrechts conservatorium. Het volgende jaar vertrok zij naar Nederland om haar masters te behalen.

Vandaag op het programma een sonate van Beethoven en Schnittke’s  “Suite in Oude Stijl" en na de pauze Brahms (vioolsonate no. 3) en een toegift van Gershwin.