..

Dasha Vital JulieZaterdag 1 juni 2019   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Dasha Beltiukova  dwarsfluit
Julie Moulin  dwarsfluit
Vital  Stahievitch  piano


Dasha Beltiukova
(dwarsfluit) werd in 1980 geboren in Minsk in een muzikale familie. In 1987 begint zij met piccolo- en dwarsfluitlessen bij de professor Nina Avramenko aan het Muziek College te Minsk. In 1990 maakte Dasha haar debuut met een kamerorkest in het philharmonisch concertgebouw te Minsk. In 1995 won Dasha de tweede prijs met het internationaal muziek concours van Jonge Muziekanten in Rusland. Zij heeft deelgenomen aan verschillende internationale muziekwedstrijden en masterclasses (ook bij Jaques Zoon), en volgde verschillende opleidingen in Wit-Rusland en daarbuiten. Dasha heeft vele malen gespeeld met kamer- en symfonieorkesten in Wit-Rusland. Sinds Januari 2000 was zij student aan het Conservatorium van Amsterdam, o.l.v. professor Harrie Starreveld. In 2003 Dasha heeft paar concerten en een masterclass-presentation in Zhengzhou University (China) gegeven. Sinds het begin van haar studietijd in Nederland treedt Dasha regelmatig op met muzikanten als Bernd Brackman, Ksenia Kouzmenko, Anna Azernikova, Ksenia Beltiukova en Mirjam Rietberg. In mei 2004 heeft Dasha haar Masteropleiding Cum Laude afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2006 is Dasha te zien en te horen in Nederland op Radio, TV en in grote concertzalen (o.a. Concertgebouw van Amsterdam) met haar MirAnDa Trio (fluit, zang en harp).

Fluitiste Julie Moulin (dwarsfluit) werd in 1986 in Clermont-Ferrand geboren, waar zij studeerde bij Cyril Coutier, Corinne Sagnol en Hervé Hotier. Na een jaar lessen met Vincent Lucas in Parijs, vervolgde ze haar studie aan het Conservatoire National Supérieur in Lyon bij Philippe Bernold, Julien Beaudiment en Gilles Cottin (van 2006 tot 2010).In 2010 werd Julie Moulin geselecteerd voor de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Al na twee maanden werd ze aangenomen als tweede fluitiste en altfluitiste bij het orkest.

Vital Stahievitch (piano) werd in 1980 Minsk, Wit-Rusland, geboren. Hij studeerde aan Nationale Muziekcollege (1999) en Rijksmuziekacademie van Wit-Rusland (2004) met Zoja Katsjarskaja af. Later is hij aan Conservatorium van Amsterdam (2007, MMus, cum laude, met Hеkon Austbш) en Universiteit van Amsterdam (2009, MA, met Naum Grubert) afgestudeerd. Vital won prijzen op internationale en nationale concoursen in Minsk, Vilnius, Amsterdam, Antwerpen, Taranto, Marianske Lazne en Utrecht. Hij speelde in meest Europese landen, maar ook in VS, Mexico en Japan. Vital heeft een breed en gevarieerd repertoire. Hij speelt graag Mozart, Chopin, Schubert, Schumann, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov. Vital speelt ook graag stukken van Wit-Russische componisten van verschillende eeuwen. Sinds 2012 werk Vital Stahievitch als corepetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.